BelevenisTafel

Onwijs heeft in samenwerking met specialisten uit de zorg speciale programma's (multitouchsoftware) ontwikkeld voor woonzorgcentra en verzorgingscentra. De software richt zich op een aantal aspecten:

  • Verbeteren van de communicatie
  • Geheugentraining / Reminiscentie
  • Ontspanning

De Onwijs BelevenisTafel is compleet ingericht voor bewoners en begeleiders. De programma's zijn op maat en sluiten aan op de beleveniswereld van senioren. Ook zijn er aangepaste programma's voor verschillende groepen ouderen.

 

Kenmerken:

  • Intuïtieve bediening
  • Eenvoudig vergroten en verkleinen van de letters
  • Auditieve ondersteuning
  • Rolstoelvriendelijk 

 

Uit de praktijk:

'Vanmiddag de tafel met mevrouw van E. uitgeprobeerd. Was een groot succes, mevrouw wist niet van ophouden en had er veel plezier mee. Het spel nodigt inderdaad uit om veel te praten'.

 

Jeanet, Medewerker Welzijn, zorginstelling Ten Anker

 

'De tafel is een welkome aanvulling op het activiteitenaanbod van de organisatie. Door de tafel  ontstaan boeiende gesprekken tussen mensen, die eigenlijk uitgesproken waren met elkaar. Het helpt bij het doorbreken van de eenzaamheid'.

 

Han Hendrikse, Directeur Blije Borgh

 

Kijk voor meer informatie op:

www.belevenistafel.nl

 

 

Bezoek de BelevenisTafel ook op Facebook!

 

 

Het BelevenisPakket

De BelevenisTafel wordt al op veel plekken met plezier gebruikt. Hier zijn wij natuurlijk als de ontwikkelaar van de software erg trots op. Onwijs heeft alle applicaties in het BelevenisPakket, het pakket applicaties wat op de BelevenisTafel draait, specifiek ontwikkeld met het oog op de ouderenzorg, met name - maar niet uitsluitend - voor ouderen met dementie. Verschillende onderdelen uit het BelevenisPakket zijn ook beschikbaar bij resellers, onder andere namen, bijvoorbeeld de In Action Table.

 

Omdat wij deze software zelf ontwikkelen zijn wij steeds samen met de zorg bezig om het pakket uit te breiden en aan te passen aan de specifieke wensen en omstandigheden van de zorg. Nieuwe pakketten zijn daarom altijd als eerste bij Onwijs zelf verkrijgbaar, en kunnen bij ons in het geheel worden gekocht, voordat bepaalde applicaties beschikbaar worden bij onze resellers.

 

De programma's TipTile en TipTile Maker zijn exclusief bij Onwijs aan te schaffen. TipTile is een dynamische manier om foto's en video's op een laagdrempelige manier te presenteren, en met TipTile Maker kunt u zelf in een handomdraai uw eigen TipTiles maken. Onwijs biedt ook trainingen en cursussen aan voor het BelevenisPakket en de TipTile Maker.

 

Vragen? Ideeën? Wensen? Neem gerust contact op met het enthousiaste team van Onwijs.

Nieuw-Rijsenburgh

In Woonzorglocatie Nieuw-Rijsenburgh staat een Belevenistafel, geschonken door Rabobank Het Haringvliet. Lees het artikel hier.

 

Nicasius

In Woonzorgcentrum Nicasius wordt sinds kort gebruik gemaakt van onze mobiele multitouchtafel, de MobyTouch. Medewerkers hebben ook een workshop TipTile maken gevolgd; ook hier zal de MobyTouch voor gebruikt worden.

 

Hofstee & De Naber

Zorgcentrum De Hofstee en De Naber. De tafel is aangeboden door vrienden van het zorgcentrum en de ouderen hebben er veel plezier van. De Belevenistafel is niet alleen voor de ouderen, maar het is ook een leuke bezigheid voor de kleinkinderen!

 

De Belevenistafel doorbreekt de apathie van dementerenden en versterkt ook de communicatie door het “samen te doen”.

 

 

 

 

Het Gooi Leeft!

Wethouders Miriam van Meerten en Marleen Sanderse hadden het genoegen om het startsein te geven voor project Het Gooi Leeft!. De ouderen konden in De Veste beweeggames spelen zoals oefenen op een balancebord om evenwicht te trainen. Ook Onwijs was aanwezig. Het project is een samenwerking met onder andere de bewoners in de wijken rondom De Veste in Naarden, GGD Gooi en Amaris.


Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland is het eerste ziekenhuis in Nederland waar onze nieuwe Tiny Touch tafel staat. De ronde multitouchtafel is ontworpen voor kinderen. Deze zogenoemde 'wachtverzachter’ maakt het wachten voor de kinderen een stuk aangenamer. Er kan gekozen worden uit twaalf leuke, originele en educatieve spellen. In september was de officiële overhandiging van de Tiny Touch.

 

Welzijn Veere

Stichting Welzijn Veere zet zich in voor jongeren, senioren en vrijwilligers. De MultiTouchtafel wordt ingezet bij het werk dat de Stichting doet voor de inwoners van Veere en omgeving. Op de tafel staat onder meer het Onwijs programma Mantelen, wat speciaal is ontwikkeld voor vrijwilligers en mantelzorgers, en TipTile. De vrijwilligers van Welzijn Veere gaan onder begeleiding van een professionele medewerker zelf TipTiles maken die hun werk ondersteunen.

 

Mantelzorg

'Mantelen' is een laagdrempelige, vriendelijke, informatieve applicatie om mensen op een speelse en uitnodigende manier te laten nadenken over veranderingen in de zorg. De applicatie helpt mensen als zij een zorgvraag hebben, of als zij zorg (gaan) verlenen als mantelzorger of vrijwilliger. Ontwikkeld door Onwijs, ism Zeeuwse welzijnsorganisaties en de Zeeuwse Bibliotheek. Update: de applicatie is inmiddels op meer plekken in Nederland te vinden. Ook belangstelling? Bel Onwijs!

Loericker Stee

Begin september heeft Onwijs een Belevenistafel afgeleverd bij Woonzorgcentrum De Loericker Stee. De BelevenisTafel is door de Stg. Vrienden van de Loericker Stee geschonken aan het centrum. Ook voor de oudste bewoner van 96 jaar bleek de bediening geen enkel probleem.

 

SophiaStaete

SophiaStaete in Hendrik Ido Ambacht werkt sinds zomer 2013 met een complete multitouchtafel met het Onwijs zorgpakket. SophiaStaete is een modern wooncomplex, met onder meer vier woongroepen voor dementerende ouderen. Ook is er een gemeenschappelijke ruimte voor dagopvang. Op de tafel staan speciaal voor deze doelgroepen ontwikkelde programma's van Onwijs. Hoofddoel is om zoveel mogelijk gebruikers met elkaar te verbinden. Zo is er onder meer een samenwerking met het Historisch Genootschap en zullen leerlingen van de buitenschoolse opvang ook gebruik maken van de tafel.

 

Ebbe en Vloed

In het prachtige nieuwe woonzorgcomplex Ebbe en Vloed komen bewoners en bezoekers samen bij de nieuwe Belevenistafel.

 

Op de tafel staat het Belevenispakket en het Kleinkindpakket.

 

Ebbe en Vloed is een multifunctioneel zorgcomplex, waar ook verstandelijk en/of lichamelijk beperkte jongeren terecht kunnen. Ook met deze doelgroep is rekening gehouden.

 

Voor ouderen, ter ondersteuning van de reminiscentie, staat er onder meer een applicatie op met foto's van vroeger, uit de eigen woonomgeving. Verder zijn er verschillende praatplaten 'Vroeger en Nu', is er een applicatie met kinderliedjes van vroeger en kunnen bewoners een breintrainingsspel spelen.

 

 

De opzet van de Belevenistafel is erop gericht dat mensen vooral ook SAMEN de programma's beleven.

 

De Onwijs Belevenistafel is ontwikkeld in samenwerking met mensen uit de zorg.

 

 

Crabbehoff

Crabbehoff

 

De Blije Borgh

De BelevenisTafel in De Blije Borgh wordt intensief gebruikt. Niet alleen door de bewoners, maar ook door de bezoekers. Het kleinkindpakket is overigens leuk voor jong en oud

Tiendhove

Team en bewoners van verpleeghuis Tiendhove hebben kennis kunnen maken met de Onwijs 'Zorgtafel', een multitouch tafel mét een verzameling zorgapplicaties. In Tiendhove wonen mensen met een ernstige lichamelijke aandoening en mensen met een vergevorderd stadium van dementie. De 'Herinneringstafel' gaf aanleiding tot een aantal mooie en spontane verhalen. Ook het nieuwe tekenprogramma 'Vieze Vingers', bleek een groot succes.

Model Louise

De BelevenisTafel model Louise is ontwikkeld samen met de mensen van zorginstelling TanteLouise-Vivensis. Louise is speciaal bedoeld voor mensen in bed, zodat ook zij gebruik kunnen maken van de software uit het BelevenisPakket.