Software voor slechtzienden

apr 2019

Onwijs heeft de software ontwikkeld voor drie touchscreens die deel uitmaken van de permanente tentoonstelling ‘Susketwiet’ in het Gentse natuurmuseum ‘De wereld van Kina’. Op de touchscreens kunnen jongeren en kinderen allerlei educatieve spellen spelen die naadloos aansluiten bij de tentoonstelling.

 

De tentoonstelling wil álle kinderen, dus ook kinderen die minder goed of niet zien, de wondere wereld van vogels laten ervaren. Vandaar dat er een voel- en luisterparcours is te volgen in de vogelzaal van het museum. Bezoekers kunnen met handen en oren de kenmerken van vogels (nest, snavel, poten) verkennen.

 

De touchscreens hebben alle drie een voorleesfunctie, zodat een groot deel van de educatieve spellen ook goed te maken is door blinden en slechtzienden. Twee van de drie touchscreens bevatten spelletjes en weetjes over de trekroutes, geluiden en het uiterlijk van vogels. Het derde scherm bevat een interactief naslagwerk over vogels gerangschikt op biotoop.

 

 

 

Reva beurs Gent

apr 2019

Op 25, 26 en 27 april stond Onwijs met de BelevenisTafel en de BelevenisTafel Hopla op de Reva mobiliteitsbeurs in Gent. Daar hebben we veel enthousiaste mensen gesproken, veel waren erg geïnteresseerd in de net nieuwe BelevenisTafel Hopla. 

Museum Vakdagen

apr 2019

Op 17 en 18 April hebben wij veel musea gesproken op onze stand bij de Museum Vakdagen 2019. Wij stonden hier met onze interactieve software voor musea. We hebben veel voorbeelden laten zien en besproken wat Onwijs voor hen kan betekenen. Het was fijn om ook hier veel enthousiaste mensen te spreken. 

 


Bibliotheekcongres

apr 2019

Op dinsdag 16 april waren wij op het nationale Bibliotheekcongres 2019. Wij hebben hier veel enthousiaste mensen mogen spreken. Wij stonden hier met onze interactieve software voor bibliotheken, deze werden uitgebreid bekeken en uitgetest.
Het was fijn om alle enthousiaste mensen te spreken in de oude Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Altenpflege Nürnberg

apr 2019

Van 2 tot 4 april stond Onwijs samen met onze Duitse partner Edeka-Medsorg op de Altenpflege in Nürnberg om onze ErlebnisTisch, de Duitse versie van de BelevenisTafel, te promoten. Net als in Birmingham was ook dit weer een groot succes, zeker dankzij de handelsmissie van vorig jaar.

 

DementiaCare Birmingham

mrt 2019

Op 26 en 27 maart was Onwijs, onder de internationale naam SovaCare, aanwezig op de DementiaCare Expo in Birmingham om de BelevenisTafel aan Engelse zorginstellingen te presenteren. Er was veel interesse in de tafel en het was weer een groot succes!

 

Bezoek seniorenvereniging

mrt 2019

Op donderdag 21 maart ontving Onwijs de lokale seniorenvereniging ASV-Oostflakkee in de showroom van het bedrijf. Na de welkomstkoffie met speciaal ONWIJS-gebak kregen de circa 25 genodigden een presentatie over de belevenistafels.

 

Natuurlijk mochten de ouderen ook zelf ontdekken wat voor ontspannende en educatieve spellen er allemaal op de multitouch-tafels staan. Erg in de smaak vielen de originele spellen die in samenwerking met het streekmuseum Goeree-Overflakkee uit Sommelsdijk zijn ontwikkeld, zoals het scheldwoordenspel, het dialectenspel en het schatgraven.

 

Onwijs draagt graag een steentje bij aan de maatschappij en steunt daarom meerdere lokale projecten. Zo sponsorde ons bedrijf het opknappen van de plaatselijke volière en steunde het de uitgave van de dichtbundel ‘Ontpopt’, gerealiseerd door een jonge dichter en illustrator van Goeree-Overflakkee.

 

Seniorenvereniging ASV bezoekt Onwijs   De Belevenistafels ontdekken

 

Limburgs Museum

mrt 2019

Binnenkort zal, naast het Stedelijk en het Van Abbemuseum, ook het Limburgs Museum op de Onvergetelijk MuseumTafel in de BelevenisTafel te vinden zijn. Vele ouderen in zorginstellingen in Nederland en België, die niet in de gelegenheid zijn om naar het museum toe te komen, kunnen zo toch gezamenlijk kijken, praten en genieten van een selectie uit de collectie van het museum.

Boekenweek

feb 2019

Van 23 t/m 31 maart is het Boekenweek. 'De moeder De Vrouw' is het thema van de Boekenweek 2019, ontleend aan het gelijknamige gedicht van Martinus Nijhoff, dat gaat over een schippersvrouw.
Voor iedere Boekenweek en andere belangrijke momenten in de bibliotheek, ontwikkelt Onwijs steeds een nieuwe en passende applicatie voor uw multitouch tafel, op deze dienst kunt u zich abonneren.
Deze keer is het een spel met prikkelende vragen en quotes over moeders en vrouwen. 

100 Jaar Staal

nov 2018

De TipTile 100 jaar Staal in de IJmond, van Museum Kennemerland, staat nu ook op de multitouchtafel van Bibliotheek IJmond in Beverwijk. Het was een fluitje van een cent, vertelt René Muetstege, erfgoed-educatiemedewerker van het museum, doordat de bibliotheek ook beschikt over een licentie van TipTile Pro van Onwijs.

René noemt het een bijzondere mijlpaal, omdat culturele organisaties elementen van het Cultureel Erfgoed Midden Kennemerland op deze manier met elkaar TipTile's kunnen delen. Het onderzoeksmateriaal krijgt hiermee een veel groter bereik en blijft levend voor komende generaties.

Medsorg

okt 2018

Tijdens de handelsmissie naar Duitsland hebben Onwijs en Medsorg een Letter of Intent getekend over samenwerking in de Duitse markt. Naar de hand van dit document hopen wij op een productief samenwerken. Het tekenen vond plaats met minister De Jonge, vicepremier, en minister Bätzing-Lichtenthäler, minister van Sociale Zaken van Rijnland-Palts, als getuigen.

 

Onvergetelijk Museum

sep 2018

Onwijs is de trotse sponsor en ontwikkelaar van de Onvergetelijk Museumtafel. Deze software, ontwikkeld door Onwijs in samenwerking met het Stedelijk Museum en Van Abbemuseum, maakt kunst toegankelijk voor ouderen door heel Nederland. Voor eind 2019 zal de Onvergetelijk Museumtafel beschikbaar zijn op meer dan 400 BelevenisTafels.

 

Kennemerland

jul 2018

Museum Kennemerland in Noord-Holland krijgt een subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie in Utrecht om de erfgoededucatie te bevorderen. Het project is erop gericht om de geschiedenis en cultuur van deze regio in beeld te brengen. Een onderdeel hiervan is de MuseumTouchTafel van Onwijs.

Taaltafel Zoetermeer

mrt 2018

 

In het Forum Zoetermeer staat sinds kort een Taaltafel van Onwijs. De Taaltafel is een multitouchtafel waarop een set toegankelijke taalspelletjes staat, die bedoeld zijn om laaggeletterden en andere geïnteresseerden te helpen hun taalvaardigheid op een speelse manier te versterken. De Taaltafel is onder meer gesponsord door de Zoetermeerse Rotaryclubs, en staat in het Digi-Taalhuis in het Forum. Zie dit artikel voor meer informatie.

Games for Health

okt 2017

Onwijs was goed vertegenwoordigd op het congres Games for Health. Wij hebben in twee lezingen en in de conferentiezaal laten zien hoe de Multitouch en Multi-user games die wij  ontwikkelen voor de BelevenisTafel ouderen en ouderen met dementie helpen. Samen beleven is hierbij het uitgangspunt. Er kwamen veel positieve reacties, ook van de internationale gasten.

Boekenweek

mrt 2017

Op 25 maart start de Boekenweek 2017, met het thema Verboden Vruchten. Onwijs heeft ook dit jaar weer een Boekenweekapplicatie gemaakt rondom dit thema, dat abonnementshouders al ontvangen hebben. Deze applicatie sluit mooi aan bij de Boekenweek, maar is natuurlijk ook hierna nog goed te gebruiken. Neem voor meer informatie contact op met Onwijs.

 

Beurs

mrt 2017

Naast het Bibliotheekcongres had Onwijs ook een stand op de Zorgtotaalbeurs in Utrecht, die tegelijkertijd plaatsvond. Het bleek een groot succes: de stand zag de hele dag door zwart van de mensen, en het beursteam heeft de vuur uit de sloffen gelopen om alle geïnteresseerden te vertellen over de BelevenisTafel.

 

Congres

mrt 2017

Onwijs was dit jaar ook aanwezig op het Nationale Bibliotheekcongres 'Alles Kids!' in Assen, met een mooie stand waar de nadruk onder meer lag op de aanpak van laaggeletterdheid bij volwassenen. De algemeen directeur van Onwijs, Edith Zuiderent, heeft over dit onderwerp ook een interactieve, multimediale lezing gehouden voor een geïnteresseerd publiek, met behulp van nieuwe software die Onwijs aan het ontwikkelen is.

 

Zuidwester

mrt 2017

De afdeling dagbesteding van Zuidwester op Goeree-Overflakkee kan sinds kort gebruik maken van een BelevenisTafel, die geschonken is door de eigen familieraad. De cliënten zijn er gelijk mee aan de slag gegaan, en zowel zij als de medewerkers van Zuidwester zijn erg blij met de tafel. Lees het artikel hier.

 

Pon Autodealer

mrt 2017

Onwijs kondigt met trots een samenwerking aan met Pon Autodealer. Dit project heeft al enige tijd in de pijplijn gezeten, en is nu klaar om in de pilotfase aan het publiek getoond te worden. Onwijs heeft voor dit project zowel nieuwe hardware als nieuwe software ontwikkeld: de Posytouch, de schuine multitouchtafel die al enige tijd beschikbaar is, en een splinternieuwe applicatie, de OccasionKiezer.

 

Hololens

jan 2017

Onwijs heeft sinds kort beschikking over een Microsoft Hololens, een augmented-reality-bril waarmee de drager programma's en 3D-objecten in de vrije ruimte kan zien. Net zoals met de eerste multitouchtafel in 2008 gaat Onwijs hiermee aan de slag om de mogelijkheden van deze nieuwe technologie te verkennen.

 

Helmond-Peel

jan 2017

Op de nieuwe jeugdafdeling van Bibliotheek Helmond-Peel kunnen bezoekers gebruik maken van de innovatieve multitouchsoftware van Onwijs. Peuters en kleuters leren spelenderwijs met taal om te gaan aan de hand van een serie educatieve spellen.

Volkskrant

dec 2016

De BelevenisTafel is genoemd in de Volkskrant van woensdag 28 december! Bekijk het artikel op onze facebook-pagina.

Pieter van Foreest

nov 2016

Pieter van Foreest biedt een breed, flexibel pakket aan services en diensten voor ouderen op het gebied van wonen, zorg, behandeling en welzijn in de regio Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland. Op die locaties staat vanaf vandaag onze BelevenisTafel. Het team gaat niet alleen met de applicaties werken, maar ook zelf TipTiles maken.

 

Het Anker

nov 2016

De bewoners van WZH Het Anker, onderdeel van Woonzorgcentra Haaglanden, hebben deze week met veel plezier een BelevenisTafel in gebruik genomen. De BelevenisTafel biedt ontspanning, beleving, en stimulering van het geheugen. De bewoners van WZH Het Anker zijn er erg blij mee.

 

't Kampje

nov 2016

Bij Zorgcentrum 't Kampje in de Vechtstreek werd de nieuwe BelevenisTafel enthousiast in gebruik genomen. De medewerkers wilden er heel graag met de bewoners mee aan de slag.

 

Landelijke Dag Basisvaardigheden

nov 2016

Onwijs was dit jaar ook aanwezig op de Landelijke Dag Basisvaardigheden, met zowel een standaard ArtyTouch multitouchtafel als een MobyTouch, onze draagbare multitouchoplossing, die zowel liggend als staand gebruikt kan worden. Met name het TaalPakket, speciaal gericht op laaggeletterden, werd in beeld gebracht.

 

Suriname

nov 2016

Suriname heeft sinds kort een Sportmuseum waar sporthelden geëerd worden. Anthony Nesty en Letitia Vriesde zijn hervan de eersten. De opening vond plaats bij het Surinaams Olympisch Comité. In het museum staat natuurlijk ook een multitouchtafel van Onwijs, met daarop onder meer unieke TipTiles en een 'ballenspel'.

 

Helmond-Peel

nov 2016

Op de jeugdafdeling van Bibliotheek Helmond-Peel staat nu een Onwijs-multitouchtafel, en binnenkort ook een multitouch wandscherm. De berkenhouten tafel past goed binnen het interieur, en het wandscherm wordt binnenkort door een architect ingebouwd.

 

TanteLouise

nov 2016

Bij TanteLouise zijn recentelijk niet minder dan 17 tafels in gebruik genomen op 13 locaties. Deze tafels zijn een nieuwe variant van de bekende BelevenisTafel, met een liftsysteem wat ervoor zorgt dat de tafel makkelijk in hoogte versteld kan worden. De reacties van zowel personeel als bewoners zijn uitermate positief.

 

De Burghse Schoole

okt 2016

In Museum De Burghse Schoole staat een Onwijs-multitouchtafel in een stijl die past bij de inrichting van de tentoonstellingsruimte. Er zal een interactieve kaart beschikbaar zijn, en het museum werkt aan TipTiles met eigen invulling.

 

Streekmuseum GO

okt 2016

Op 1 oktober heeft het Streekmuseum Goeree-Overflakkee haar nieuwe vaste tentoonstelling, 'Water, het DNA van Goeree-Overflakkee', geopend. Het project, één van de erfgoedlijnen van de provincie Zuid-Holland, belicht de bijzondere band die het eiland heeft met het water. Onwijs heeft hiervoor meerdere interactieve zuilen, een ArtyTouch-tafel, en een 65-inch-scherm geleverd, met onze software.

 

Beverwijk

sep 2016

In bibliotheek IJmond Noord, locatie Beverwijk, staan twee bijzondere nieuwe multitouchtafels. Deze zijn voorzien van ledverlichting die elke kleur kan aannemen. Hiernaast beschikt de bibliotheek nu ook over een TinyTouch en een MobyTouch met daarop ons TaalPakket.

 

Herbergier

sep 2016

De Herbergier heeft sinds kort een MobyTouch in gebruik genomen, met hierop ons BelevenisPakket. De Herbergier is een kleinschalige woonvorm voor mensen met geheugenproblemen die niet meer zelfstandig kunnen wonen.

 

De Veldspaat

juli 2016

Ook Woonzorgcentrum De Veldspaat van Dignis Lentis gaat gebruik maken van de Belevenistafel. Op de tafel staat ook het "kleinkindpakket", een assortiment applicaties dat bedoeld is om oud en jong samen te laten spelen.

 

Zeist

juli 2016

De multitouchschermen die al in gebruik waren in het gemeentehuis van Zeist zijn vervangen door een volgende generatie schermen met software van Onwijs. Tevens staat er nu ook een Onwijs-multitouchtafel in slot Zeist; wij zijn er trots op om op zo'n bijzondere locatie te staan.

 

Wijchen

juli 2016

Bibliotheek Wijchen maakt sinds kort gebruik van ons TaalPakket. Zij krijgen tevens een workshop TipTile, om hun eigen content te kunnen maken.

 

De Columbus

juli 2016

De Columbus is een mobiele onderwijsservicebus die een bijzondere bijdrage levert aan onderwijs en opvoeding op het platteland. Sinds kort staat er in de Columbus een nieuwe, op maat gemaakte multitouchtafel van Onwijs.

 

VSO Talryk

juli 2016

Op VSO Talryk, school voor voortgezet speciaal onderwijs, wordt gebruik gemaakt van het Wijsbeerpakket van Onwijs. Dit pakket bevat 12 thema's uitgewerkt in 36 applicaties.

 

Mini-symposium

juli 2016

Onlangs organiseerde Onwijs een mini-symposium over multitouch in Bibliotheek Hilversum, dit keer in samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven. Het was een buitengewoon interessante middag waarop we veel nieuwe producten hebben kunnen tonen.

 

De Wever

juli 2016

Op de hoofdlocatie van ouderenzorgorganisatie De Wever in Tilburg is een Belevenistafel in gebruik genomen. De reacties waren zeer positief, en binnenkort zal er een tweede worden geleverd. Hier zijn zowel Onwijs, De Wever, en de bewoners natuurlijk zeer blij mee.

 

Stg. d'Ons Suriname

juli 2016

In opdracht van Stichting d'Ons wordt er in Paramaribo een Onwijs-multitouchtafel neergezet. Deze tafel is bestemd voor een nieuw sportmuseum, en zal content bevatten over succesvolle Surinaamse sporters.

 

Nieuw-Rijsenburgh

juni 2016

Rabobank Het Haringvliet heeft een Belevenistafel geschonken aan Woonzorglocatie Nieuw-Rijsenburgh. De tafel trok direct bekijks, en al snel was een groep bewoners, medewerkers en bezoekers bezig om te multitouchtafel uit te proberen.

Anjerpunt Hoonhorst

juni 2016

Bij de opening van het Anjerpunt in Hoonhorst werd gebruik gemaakt van een multitouchtafel met daarop onder meer een interactieve kaart. De opening was zeer succesvol, en de tafel trok veel aandacht van zowel jongeren als volwassen bezoekers.

Nicasius

mei 2016

In Woonzorgcentrum Nicasius wordt sinds kort gebruik gemaakt van onze mobiele multitouchtafel, de MobyTouch. Medewerkers hebben ook een workshop TipTile maken gevolgd; ook hier zal de MobyTouch voor gebruikt worden.

 

De Luwte

mei 2016

Bij Verzorgingshuis De Luwte in Amstelveen staat sinds kort een Belevenistafel, met daarop onder meer het nieuwe Prikkelmenu, speciaal ontwikkeld voor mensen met een lichamelijke beperking en dementie.

 

Museum Vakdagen

mei 2016

Ook dit jaar was Onwijs weer aanwezig bij de Museum Vakdagen. Deze beurs richt zich op de algehele museumbranche, van de grootste, internationaal bekende instellingen tot de kleinste streekmusea. De twee Onwijs-multitouchtafels en de nieuw ontwikkelde interactieve zuil trokken veel belangstelling.

 

mei Website BelevenisTafel

De nieuwe website van onze BelevenisTafel is online.

 

Deze multitouchtafel voor de ouderenzorg versterkt de interactie tussen ouderen. De software is in samenwerking van specialisten uit de zorg ontworpen. De programma's op de tafel doorbreken de apathie van dementerenden.

 

Kijk voor meer informatie op: www.belevenistafel.nl 

Bieb op school

apr 2016

De kinderen van de Regenboog-school in Kortenhoef zijn niet meer uit de schoolbibliotheek weg te krijgen.

TinyTouch vult de ruimte met de mogelijkheid om spelletjes te spelen die tegelijkertijd ook educatief zijn.

 

Bibliotheek Eemnes sponsort het project ''Bibliotheek op school'' door deze tafel te schenken aan de Regenboog-school.

Bibliotheek R'dam

mrt 2016

De mooie en innovatieve bibliotheek in het hartje van Rotterdam gebruikt sinds kort meerdere multitouchtafels van Onwijs.

 

De Taaltafel wordt gebruikt om laaggeletterden te helpen met het leren van de taal.
Taalvrijwilligers van het Taalhuis helpen zowel Nederlanders die moeite hebben met de taal als mensen van niet-Nederlandse afkomst

 

Onwijs heeft ook een mobiele oplossing geleverd, de MobyTouch. Deze oplossing in een koffer kan voor meerdere vestigingen worden ingezet, ook geleverd het Onwijs Taalpakket.

 

Tevens staat er een TinyTouch op de jeugdafdeling. Dit is een ronde multitouchtafel op zithoogte, ontworpen voor kinderen. Er zijn spelletjes om van te leren en spelletjes met een actie- of puzzel-

element. Alle spellen zijn speciaal gemaakt om samen te spelen.

 

 

 

Streekmuseum

mrt 2016

Streekmuseum Goeree-Overflakkee, waar een klein museum groot in kan zijn.

 

Een innovatieve multitouchtafel met veel informatie over de watersnoodramp pronkt in het streekmuseum in Goree-Overflakkee. De watersnoodsramp heeft het eiland erg geteisterd heeft in februari 1953.

Bezoekers zien lang vergeten foto’s uit het archief die een beklemmend beeld oproepen van de dagen na de ramp. De tafel bevat veel interessante informatie uit het lokale archief. Door de mensen van het museum is een goede redactie gevoerd.

 

Naast de tafel staat er en zuil van Onwijs met een film over Paaseiland.
Er is namelijk een band tussen deze twee eilanden. Op Goeree-Overflakkee is door een lokale schipper een beeldje van Paaseiland gevonden.

 
Het is zeker de moeite waard om naar het museum te gaan om te zien hoe innovatie en nieuwe technologie wordt ingezet om het verleden weer levend te maken.

Windpark Krammer

mrt 2016

Windpark Krammer is feestelijk geopend op alternatieve wijze met een multitouchtafelvan Onwijs.

 

Onder de aanwezigen waren o.a. een lokale wethouder en Enercon.

 

Samen met Windpark Krammer wordt gekeken naar de mogelijkheid om een lespakket over windenergie te ontwikkelen. Met behulp van deze software en onze MobyTouch kunnen leerlingen op verschillende scholen deze lessen volgen. De MobyTouch is makkelijk mee te nemen en inzetbaar voor verschillende toepassingen. 

Vermeer

mrt 2016

Minister Plasterk opent de nieuwe expositie van het Vermeer Centrum te Delft.

 

De expositieruimte van het museum is prachtig verbouwd. Een grote multitouchtafel van Onwijs met een interactieve oude kaart van Delft trekt grote aandacht van het publiek. De tafel is een speciaal ontwerp, die naadloos past bij de huisstijl van het museum.

 

De softwareapplicatie op de tafel heeft veel nieuwe features die speciaal voor het museum gemaakt zijn.

Deze applicatie geeft informatie over het leven van de wereldberoemde schilder Johannes Vermeer.

Om de tafel ook voor internationale bezoekers interessant te makenInformatie over de tentoonstelling is tweetalig te bekijken.

 

Museum Gramsbergen

mrt 2016

Museum Gramsbergen verwelkomt onze nieuwe interactieve kaartapplicatie op hun touschscreentafel.

Streekmuseum

mrt 2016

Het Streekmuseum in Sommelsdijk is enthousiast over de nieuw geplaatste multitouchschermen.

De geplaatste zuil laat de link zien van Sommelsdijk met Paaseiland.

 

Daarnaast maken ze gebruik van een multitouchtafel met TipTile. Dit programma gebruikt het museum om de tentoonstelling actueel te houden met eigen materiaal.

BelevenisTafel

jan 2016

Voor de inwoners van Zorgcentrum De Hofstee & De Naber zal ontspannen geen probleem meer zijn. In januari ontving het zorgcentrum een BelevenisTafel met daarop veel aantrekkelijke programma’s voor de ouderen. Ze kunnen meezingen met onvergetelijke muziek als Kortjakje en In Holland Staat Een Huis of oude televisieprogramma’s terugkijken.

 

MobyTouch

dec 2015

De allereerste MobyTouch met een Taalpakket is in december afgeleverd in Hilversum. De MobyTouch is zeer gemakkelijk om mee te nemen om men onderweg kennis te laten maken met multitouch. 


 

 

 

 

 

Taalpakket

dec 2015

Onwijs heeft een nieuw pakket ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Er zijn twaalf applicaties in totaal waaronder vergrootwoorden en die-deze-dat spellen. Het taalpakket is voor jong en oud maar ook geschikt voor laaggeletterden.


 

 

Het Nationale Bibliotheek Congres

dec 2015

 

Ook dit jaar was Onwijs aanwezig bij Het Nationale Bibliotheek Congres. Dit jaar vond het plaats in Eindhoven. We gingen op weg met een TinyTouch en een MultiTouchtafel en hebben de hele dag bezoekers mogen informeren over multitouch. Het Congres was een succes!

 

Huurtafel

nov 2015

 Vanaf november kan de MultiTouch tafel van Onwijs ook aan u verhuurd worden. Dit is een goede en interessante manier om uw presentatie interactief te maken. U kunt een applicatie laten maken of zelf een TipTile maken met foto’s en filmpjes over het door u gekozen onderwerp.

 

Museum Hoeksche Waard

nov 2015

Museum Hoeksche Waard te Heinenoord is interactiever gemaakt met een multitouchtafel. 


Onwijs heeft applicaties speciaal ontwikkeld met content van het museum.

In de applicaties spelen acht historische personages een hoofdrol.
Er zijn TipTiles, video's en spellen over onder andere de ambachtsvrouwe, de arbeider, het winkelmeisje en de dorpsdokter. 
Op een apart touchscherm staan applicaties over de verschillende dialecten en een animatie over de inpoldering van de Hoeksche Waard.

Het museum heeft meerdere multitouchtafels staan van Onwijs, de reacties van het publiek zijn over het algemeen lovend.

 

Het Gooi Leeft!

nov 2015

Het startsein bij de opening van Het Gooi Leeft! werd gegeven door wethouders Miriam van Meerten en Marleen Sanderse. De ouderen konden in De Veste beweeggames spelen zoals het oefenen van het evenwicht houden op balancebord. Ook Onwijs was hierbij aanwezig met een MultiTouchtafel. Het project is een samenwerking met onder andere de bewoners in de wijken rondom De Veste in Naarden, GGD Gooi, gemeente Naarden en Amaris.

 

Interactieve Contacta

nov 2015

Onwijs heeft de Contacta in de Zeelandhallen in november interactief gemaakt. 

 

Deze beurs op 3, 4 en 5 november laat ondernemers kennis met elkaar maken. 

 

Een multitouchtafel van Onwijs werd gebruikt om verschillende bedrijven die aangesloten zijn bij BNI (Business Network International) te presenteren. De aantrekkingskracht van de stand werd versterkt, hierdoor werd een groter publiek bereikt.

 

Culturallia

okt 2015

Tijdens de Culturallia in Mons (B) was Onwijs te gast op de stand van de Nederlandse Ambassade om de Nederlandse game-industrie te vertegenwoordigen. Mons is dit jaar culturele hoofdstad van Europa. Speciaal voor deze gelegenheid ontwikkelde Onwijs een aantal kleine serious games voor de multitouchtafel.

 

De tafel en de Onwijs applicaties kregen veel belangstelling van de internationale bezoekers. 

 

Laren

okt 2015

De Historische Kring Laren bestaat dit jaar 35 jaar. Dit vierden zij door een oud kastaltaar terug naar Laren te brengen. Het altaar werd op de Open Monumentendag onthuld in het Raadhuis van Laren waar het een permanente plek kreeg. Foto’s van de restauratie en de geschiedenis van het altaar kunt u bekijken op de MultiTouchtafel in de hal van het Raadhuis.

 

Wtnschpzl

sept 2015

Op 7 oktober startte De Kinderboekenweek van 2015. Tijdens deze week stonden natuur, wetenschap en techniek centraal onder het motto Raar, maar waar! Onwijs ontwikkelde hiervoor een nieuwe applicatie die perfect aansluit bij het thema van dit jaar. De applicatie is ook zeker na de Kinderboekenweek te gebruiken.

Pearson int

sept 2015

 

Pearson is een internationale, gerenommeerde educatieve uitgever.  Voor Pearson Education heeft Onwijs een mobiele app ontwikkeld waarmee studenten de leerstof kunnen oefenen op telefoon en tablet.

 

Onwijs: ook voor mobiele applicaties!

 

Business Pro Touch

sept 2015

Trots presenteren wij ons nieuwste product: de Business Pro Touch MultiTouchtafel. Ontwikkeld door Onwijs voor bedrijven die eigen producten origineel en effectief willen presenteren. Het strakke model tafel met vier poten wordt afgeleverd met compleet configureerbaar softwarepakket.

 

 

Loericker

sept 2015

Ook Woonzorgcentrum De Loericker Stee maakt met veel plezier gebruik van De BelevenisTafel. De BelevenisTafel is door de Stg. Vrienden van de Loericker Stee geschonken aan het centrum. Ook zeer toegankelijk voor mensen in een rolstoel en dementerende ouderen.

 

Ziekenhuis

aug 2015

In het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland staat de eerste Tiny Touch tafel. Tiny Touch is een ronde Multitouchtafel op zithoogte, ontworpen voor kinderen. Deze ‘wachtverzachter’ maakt het wachten voor de kinderen een stuk aangenamer. De Tiny Touch is een nieuw innovatief product van Onwijs.

 

Museum GO

aug 2015

TipTile Online wordt steeds vaker gebruikt door musea.

 

Museum Goeree-Overflakkee maakte een TipTile over de collectie, met veel aandacht voor de oudheden van het eiland Goeree-Overflakkee die in het museum te bewonderen zijn.  www.tiptileonline.nl

 

Hoofddorp

aug 2015

In de bibliotheek in Hoofddorp hangt een Multitouchscherm. Onwijs installeerde hierop, op verzoek van de bibliotheek, diverse educatieve en speelse Onwijs multitouch-applicaties waaronder het veelgespeelde spel ‘Mariquita’.

 

Veere

jul 2015

Welzijn Veere multitouch

 

Stichting Welzijn Veere zet zich in voor jongeren, senioren en vrijwilligers. Welzijn Veere gaat de multitouchtafel inzetten bij het werk dat zij doen voor de inwoners van Veere en omgeving. Op de multitouchtafel staat onder meer het Onwijs programma 'Mantelen', speciaal ontwikkeld voor vrijwilligers en mantelzorgers.

 

De vrijwilligers van Welzijn Veere gaan onder begeleiding van een professionele medewerker zelf TipTiles maken die hun werk ondersteunen.

Games

jun 2015

Onwijs Multitouch Games

 

Onwijs Multitouch Games bestaat uit een aantal multi-user spelapplicaties voor de multitouchtafel, ontwikkeld door ONWIJS Multitouch Specialists. Deze applicaties zijn geschikt voor elke doelgroep, van jong tot oud.

 

WW

jun 2015

Onwijs bij Willem Wever

 

De multitouchtafel van Onwijs speelde een gastrol in de uitzending van Willem Wever. Bij het thema 'Hoe ziet de toekomst van de klas eruit?' werd de multitouchtafel gebruikt ter illustratie. Bekijk het fragment hier:

 

Geletterd

jun 2015

Multitouch voor laaggeletterden

 

De nieuwste toevoeging aan het multitouchabonnement voor bibliotheken is een pakket dat in het teken staat van laaggeletterdheid. Het pakket bestaat uit vijf applicaties die elk een verschillende categorie woorden belicht.

Theater

jun 2015

TipTile in het theater

 

Tijdens shows van Vocal Popgroup Re-flax is het Onwijsmenu gebruikt. De speciale Selfietiptile en de Webviewer met Facebook en Twitter zorgen voor leuke interactieve momenten met de zaal.

 

Musea

jun 2015

Museum Vakdagen

 

Donderdag 27 en vrijdag 28 mei vonden de eerste Museum Vakdagen plaats, de eerste professionele vakbeurs georganiseerd door de museumbranche in Nederland en Vlaanderen. Onwijs stond hier ook om de vele mogelijkheden van onze applicaties te demonstreren.

 

Veenendaal

mei 2015

Veenendaal tijdens de oorlog

Onwijs heeft een unieke applicatie ontwikkeld voor bibliotheek Veenendaal. De applicatie bevat teksten, foto's en video's over Veenendaal rond en tijdens WO2: de mobilisatie, evacuatie, bezetting, oorlogsslachtoffers en uiteindelijk de bevrijding.

Westland

mei 2015

Feestelijke heropening Westlands Museum met drie multitouchtafels van Onwijs

In het weekend van 1 mei vierde het Westlands Museum de feestelijke heropening met een geheel vernieuwde tentoonstelling waar veel ruimte is voor interactiviteit. In het museum staan nu drie multitouchtafels van Onwijs, met applicaties die we speciaal voor het museum hebben gemaakt. De Canon van de Kassen, TomatenSorteerSpel, Vergeten groentes en veel meer zijn nu onderwerp van speelse en educatieve applicaties op de multitouchtafels in het museum.

Drunen

apr 2015

Symposium in Drunen

 

Onwijs organiseert regelmatig een symposium over multitouch in bibliotheken. Ditmaal vond het in Drunen plaats, met Frank Mensink als gastheer.

 

Tijdens het symposium worden vragen beantwoord als:

- Wat is de toegevoegde waarde van een multitouchtafel?

- Kan ik ook zelf multitouch-presentaties maken?

- Wat voor soorten multitouchtafels en -schermen zijn er?

- Wat zijn de kosten van hardware en software?

- Welke kennis moet ik hebben of in huis halen?

- Hoe kunnen we multitouch effectief inzetten?

 

Wilt u ook een symposium bijwonen?

Neem dan contact op.

Boekenweek

feb 2015

Boekenweek

 

Onwijs heeft dit jaar een applicatie ontwikkeld voor de Boekenweek, die aansluit bij het thema "Te gek voor woorden. Waanzin in de literatuur". Tijdens en na de Boekenweek draait deze applicatie op multitouchtafels in bibliotheken in heel het land.

Koning

feb 2015

Koninklijk bezoek bij heropening Dalfsen

 

De Bibliotheek Dalfsen is feestelijk heropend, compleet met Smart-multitouchtafel vol met Onwijs-applicaties. Bij de heropening was ook Z.M. Koning Willem-Alexander aanwezig, die zijn bewondering uitsprak voor de programma's.

 

NOT

jan 2015

Software op de NOT

 

Op de NOT, de Nationale Onderwijs Tentoonstelling, toonde een van onze partners het nieuwe softwarepakket van Onwijs voor The Lighthouse. The Lighthouse is een kleine, vriendelijke vloerprojectie voor kleuters en andere ukkies. Onwijs heeft hiervoor een speciaal educatief softwarepakket voor samengesteld.

 

Westland

mei 2015

In het weekend van 1 mei vierde het Westlands Museum de feestelijke heropening met een geheel vernieuwde tentoonstelling waar veel ruimte is voor interactiviteit. In het museum staan nu drie multitouchtafels van Onwijs, met applicaties die we speciaal voor het museum hebben gemaakt. De Canon van de Kassen, TomatenSorteerSpel, Vergeten groentes en veel meer zijn nu onderwerp van speelse en educatieve applicaties op de multitouchtafels in het museum.

 

Hellendoorn

apr 2015

Museum Hellendoorn presenteert bij de feestelijke heropening in mei een mooi deel van de collectie met multitouch van Onwijs. Museummedewerkers hebben met TipTile een groot deel van de collectie ontsloten op hun multitouchtafel.

 

Strijen

apr 2015

Museum Het Land van Strijen heeft een nieuwe expositie geopend. Natuurlijk maakt de multitouchtafel ook deel uit van deze interessante tentoonstelling over de mobilisatie in 1939.

Orangerie

apr 2015

Op de Orangerie in verzorgingshuis Wielstaete konden de in klederdracht geklede bewoners kennis maken met moderne multitouchtechnologie van Onwijs.

ap IXperium

2015

IXperium, een initiatief van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen, heeft sinds kort twee Onwijs-multitouchtafels in gebruik genomen, met een groot aantal applicaties.

Eemnes

apr 2015

Bibliotheek Eemnes heeft sinds kort Onwijs-multitouchtafels in drie verschillende vestigingen, door de inzet van manager Anne van Ogtrop.

Westland

apr 2015

Na een acht maanden durende renovatie opent het Westlands Museum binnenkort weer de deuren, compleet met drie multitouchtafels van Onwijs.

Symposium

apr 2015

Onwijs organiseert regelmatig multitouch-symposiums. De locatie dit keer was de bibliotheek Drunen, met Frank Mensink als gastheer.

TV-opnames

apr 2015

Binnenkort te zien in het populaire jeugdprogramma Willem Wever: multitouch van Onwijs. Voor een item over de 'school van de toekomst' vroeg de redactie van het televisieprogramma onze medewerking. Dat doen we natuurlijk graag!

Erfgoedkaart

mrt 2015

Tijdens een feestelijke presentatie in Museum Het land van Strijen nam de burgemeester de interactieve Erfgoedkaart over Strijen en omgeving in gebruik. De Erfgoedkaart voor de multitouchtafel in het museum is gemaakt door Onwijs, in prettige samenwerking met de Oudheidkundige Vereniging. Museum Strijen laat alweer zien hoe innovatief een streekmuseum kan zijn, Onwijs helpt daar graag bij.

Boekenweek

feb 2015

Onwijs heeft dit jaar een applicatie ontwikkeld voor de Boekenweek, die aansluit bij het thema "Te gek voor woorden. Waanzin in de literatuur". Tijdens en na de Boekenweek draait deze applicatie op multitouchtafels in bibliotheken in heel het land.

De ISE

feb 2015

Onwijs was dit jaar ook aanwezig op de ISE-beurs. Onwijs-multitouchsoftware draaide onder meer op de schermen van Iiyama.

Dalfsen

feb 2015

Onwijs heeft voor de medewerkers van bibliotheek Dalfsen een workshop gegeven over de mogelijkheden van TipTile. Ook leden van het Historisch Genootschap deden mee.

Koning

feb 2015

Tijdens de feestelijke heropening van bibliotheek Dalfsen heeft de directeur van de bibliotheek Onwijs multitouchprogramma's aan Koning Willem-Alexander laten zien. Onwijs had speciaal voor deze gelegenheid een mooie presentatie gemaakt. Dalfsen heeft een prachtige bibliotheek, gevestigd in de Trefkoele.

NOT

jan 2015

Op de NOT, de Nationale Onderwijs Tentoonstelling, toonde een van onze partners het nieuwe software pakket van Onwijs voor the Lighthouse. The Lighthouse is een kleine, vriendelijke vloerprojectie voor kleuters en andere ukkies. Onwijs ontwikkelde voor The Lighthouse een educatief softwarepakket.

Naarden-Bussum

jan 2015

Op de multitouchtafel in Bibliotheek Naarden-Bussum kunnen alle bezoekers, leerlingen en leerkrachten aan de slag met de gehele Historische Canon van Onwijs. De bibliotheek neemt deze uitgebreide applicatie voor de multitouchtafel, met werkbladen en achtergrondinformatie op in het educatieve aanbod van de bibliotheek.

Mantelzorg

jan 2015

'Mantelen' is een laagdrempelige, vriendelijke, informatieve applicatie om mensen op een speelse en uitnodigende manier te laten nadenken over veranderingen in de zorg. De applicatie helpt mensen als zij een zorgvraag hebben, of als zij zorg (gaan) verlenen als mantelzorger of vrijwilliger. Ontwikkeld door Onwijs, ism Zeeuwse welzijnsorganisaties en de Zeeuwse Bibliotheek. Update: de applicatie is inmiddels op meer plekken in Nederland te vinden. Ook belangstelling? Bel Onwijs!

Groupe de Bruges

dec 2014

Voor Groupe de Bruges heeft Onwijs een online serious game gemaakt: www.caneucapit.eu. Groupe de Bruges is de denktank van de Europese Unie, zij houden zich bezig met landbouw en landbouwbeleid. Met deze game leer je alles over de achtergronden van ons voedsel. Speel en wordt wijzer! De game wordt gelanceerd tijdens evenementen in Amsterdam, Parijs, Berlijn en Rome.

 

Partners

nov 2014

Met plezier kondigen wij aan dat wij een mooie overeenkomst hebben gesloten met SLB diensten, APS it-diensten en Slim! Scholen kunnen nu TipTile online bestellen met scholenkorting, via onze nieuwe partners. Meer informatie op www.tiptileonline.com en www.dehistorischecanon.nl.

 

Nieuw!

nov 2014

Onwijs is altijd in beweging. Met trots presenteren we niet alleen onze nieuwe applicaties, maar nu ook nieuwe hardware: kantelbare multitouchtafels en presentatiezuiltjes als aanvulling op onze bekende Onwijs multitouchtafels.

Hoeksche Waarders

nov 2014

Bibliotheek Puttershoek presenteerde een TipTile over bekende Hoeksche Waarders op de Onwijs multitouchtafel. Verrassende namen als Anton Corbijn, Gerard Cox en Roelof Hemmen werden door de bibliotheek broederlijk verenigd in een leuke TipTile presentatie.

Toekomstles

nov 2014

Kinderen, ouders en leerkrachten maakten kennis met multitouch en TipTile online tijdens evenement over de toekomst van het onderwijs in Den Bosch.

 

Zeeuws Archief

okt 2014

Voor het Zeeuws Archief ontwikkelde Onwijs een internationale, educatieve website over trans-Atlantische slavenhandel, met prachtig materiaal uit het archief. Scholen in Ghana, Suriname en Nederland testten de site en het lesmateriaal voor ons. De site hoort bij het weblog over het slavenschip de Eenigheid van het Zeeuws Archief. www.zeeuwsarchief-educatie.nl/webprojecten/slavenhandel/. Onwijs levert hiermee een bijdrage aan bewustwording van het bestaan van slavernij, vroeger en nu.

Promotiefilm

okt 2014

TipTile Online is het nieuwe product van Onwijs, waar we veel van verwachten. Hoe werkt het? Bekijk de leuke animatiefilm op www.tiptileonline.com.

NL Leest

okt 2014

Veel bibliotheken met een multitouchtafel hebben bij Onwijs een applicatie-abonnement op BiebThema's. Deze week ontvingen al deze bibliotheken de applicatie voor het evenement Nederland Leest. Ook dit jaar hebben we deze applicatie ontwikkeld samen met het Letterkundig Museum in Den Haag, in wederom een zeer prettige samenwerking. Bibliotheken krijgen zo een applicatie met uniek materiaal. Onderwerp dit jaar: Een vlucht regenwulpen van Maarten 't Hart.

Metalas

okt 2014

Steeds vaker maken ook bedrijven gebruik van de diensten van Onwijs. Het bedrijf Metalas maakt op de beurs 'Surface 2014' gebruik van ons programma TipTile voor het tonen van haar nieuwe machine-ontwerpen.

Steenwijk

okt 2014

Medewerkers van Bibliotheek Steenwijk zijn blij  met de nieuwe aanpassingen aan hun multitouchtafel, en met de feestelijk Onwijs Kinderboekenweekapplicatie. zie www.facebook.nl/onwijs.nl voor een foto.

 

Assen

okt 2014

Bibliotheek Assen blij met multitouch van Onwijs

In het Dagblad van het Noorden staat een interessant artikel over bibliotheek Assen: 'Hoe overleef je als bibliotheek in een tijd van ontlezing en bezuinigingen?'. Op de grote foto: de touch videowand in de bibliotheek, met daarop kinderen die enthousiast bezig zijn met Stippen Tellen van Onwijs. Onwijs helpt bibliotheken met het vergroten van bezoekers bereik.

TipTile Online

okt 2014

De website www.tiptileonline.com krijgt steeds meer belangstelling. Veel nieuwe, interessante TipTiles worden toegevoegd, onder meer door leerkracht en schrijver Jack Nowee. TipTile online bevat veel gratis content voor scholen, maar is ook leuk voor bijvoorbeeld je vakantiefoto's, een bedrijfspresentatie of presentatie van de collectie van museum of bibliotheek.

Zebrapakket

okt 2014

Het Zebrapakket: multitouch op school

Het nieuwe Zebrapakket van Onwijs werkt goed samen op multitouchtafel en digibord, zelfs tegelijk! Feestelijke presentatie van dit nieuwe pakket van Onwijs voor op school, primair onderwijs. Rekenen, taal en wereldorientatie voor alle groepen.

Loericker Stee

sep 2014

Veel belangstelling voor de Onwijs BelevenisTafel tijdens de feestelijke heropening van Woonzorgcentrum De Loericker Stee op 20 september.

Kinderboekenweek

sep 2014

Onwijs Kinderboekenweek in de bieb

Alle Onwijs multitouch abonnees hebben een feestelijke applicatie voor hun multitouchtafel ontvangen. De applicatie sluit 100% aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2014: FEEST!

Moersbergen

aug 2014

Onwijs op school in Hoog Moersbergen

In Hoog Moersbergen zijn leerlingen en team enthousiast aan de slag gegaan met hun nieuwe Onwijs multitouchtafel, met educatieve software voor alle groepen.

Groningen

aug 2014

Onwijs op school in Groningen

Op de Daltonschool in Groningen is onlangs een nieuwe Onwijs multitouchtafel in gebruik genomen. De school maakt gebruik van applicaties uit het uitgebreiden educatieve Onwijs pakket, met oefensoftware voor zowel de kleutergroepen, middenbouw als bovenbouw.

Huizen

aug 2014

Multitouch in Bibliotheek Huizen

 

Bibliotheek Huizen, Laren, Blaricum heeft haar derde (!) multitouchtafel in gebruik genomen, compleet met Onwijs software voor zowel jonge als oude bibliotheekbezoekers. Regelmatig verversen de mensen van de bibliotheek zelf de inhoud met hun zelfgemaakte originele TipTiles.

Crabbehoff

aug 2014

Zorggroep Crabbehoff in Dordrecht heeft tijdens een feestelijke bijeenkomst de nieuwe Onwijs Belevenistafel in gebruik genomen, compleet met applicaties voor de zorg en de nodige spelletjes voor bezoekende kleinkinderen.

Amstelland

jul 2014

In Bibliotheek Amstelland staat al een tijd een multitouchtafel met applicaties van een andere aanbieder van Onwijs. Op verzoek van de bibliotheek heeft Onwijs de multitouchtafel in de bibliotheek helemaal opgeschoond en voorzien van een nieuw touchmenu, plus Onwijs applicaties, tot grote tevredenheid van de gebruikers.

Hilversum

jul 2014

Bibliotheek Hilversum

 

Bibliotheek Hilversum heeft een nieuwe Onwijs multitouchtafel, met Onwijs applicaties voor bibliotheken. Zij gaan onder meer de Historische Canon en zelfgemaakte TipTiles inzetten als scholen op bezoek komen in de bibliotheek.

Ebbe en Vloed

jun 2014

Onwijs Belevenistafel in Ebbe en Vloed

Woonzorgcentrum Ebbe en Vloed in Oude-Tonge zet de Onwijs Belevenistafel in bij zorg voor oudere bewoners, en bewoners met een verstandelijke beperking. Speciaal voor dit soort zorg heeft Onwijs, in samenwerking met deskundigen, speciale zorgapplicaties ontwikkeld. De Onwijs Belevenistafel voorziet ook in een aantal spellen voor de kleinkinderen, als zij op bezoek komen.

Bibliobus

jun 2014

BiblioServicebus 

Samen met Zeeuwse welzijnsorganisaties en de Zeeuwse Bibliotheek heeft Onwijs een mooi pakket applicaties ontwikkeld om mensen op speelse wijze te informeren over mantelzorg en vrijwilligerswerk. Dit is belangrijk nu de rol van de overheid hierin steeds kleiner wordt. Bezoekers van de Biblioservicebus vinden het programma op een interactief scherm in de bus. Het pakket is inmiddels ook beschikbaar voor andere bibliotheken en gemeentes.

Nominatie

jun 2014

Onwijs genomineerd voor Microsoft Education Award

Vorig jaar ontving Onwijs de prestigieuze Education Innovator Award uit handen van Microsoft, dit jaar zijn we genomineerd als Education Solution Partner.

Testfase

jun 2014

TipTile Online in testfase

TipTile Online is de nieuwe single touch, online variant van het populaire programma TipTile voor multitouch. TipTile Online bevindt zich momenteel in de testfase: www.tiptileonline.com.

 

Enschede

mei 2014

Bibliotheek Enschede is een leuke bibliotheek met een enthousiast team. De bibliotheek is enthousiast aan de slag gegaan met een Onwijs multitouchtafel - plus software.

Meesters

mei 2014

Professioneel Meesterschap

Onwijs is een samenwerking aangegaan met een enthousiaste groep VO docenten, die onze TipTile software willen gaan gebruiken tijdens de vergaderingen, als hulpmiddel bij overleg tussen leerkrachten en bestuur. Zij hebben een mooi ontwerp gemaakt van een interactieve docententafel, waar TipTile een integraal onderdeel van uitmaakt.

Schotland

mei 2014

Onwijs op school in Schotland

De Brediland Primary School in Paisley is een van de vele Engelse scholen die sinds dit schooljaar werken met de Onwijs educatieve software op hun SMART table. Op onze Facebook pagina staat een videofragment.

Nijverdal

apr 2014

Bibliotheek Nijverdal

In Bibliotheek Nijverdal, gevestigd in het 'Huis van Cultuur en Bestuur', staat een zeer aparte Onwijs multitouchtafel, met Onwijs applicaties. Om de tafel mooi aan te laten sluiten bij het interieur heeft Onwijs de multitouchtafel voorzien van een robuuste ombouw van Slavonisch eiken, speciaal ontworpen voor deze bibliotheek.

Op school

apr 2014

Het team van de onderbouw van School met de Bijbel in Bleskensgraaf werkt met een interactief scherm voor de kleuters. Het scherm wordt vooral verticaal gebruikt. Spciaal voor dit bord is door de school een selectie gemaakt uit de vele programma's van Onwijs.

Mini-symposium

apr 2014

Op donderdagochtend 3 april vond het zevende Onwijs mini-symposium over De meerwaarde van Multitouch plaats, dit keer in samenwerking met Bibliotheek IJmond-Noord, vestiging Heemskerk. Bezoekers kregen informatie over subsidie, samenwerking, technische achtergronden, prijzen en applicaties. Tijdens workshops werden verschillende soorten multitouchtafels uitgeprobeerd. Bijzondere gast was Martin Tirion van Microsoft, die ons een blik in de toekomst bood. Deze bibliotheek bleek een prachtige, prettige plek voor ons symposium, we werden hartelijk ontvangen en de samenwerking was erg prettig.

Hengelo

mrt 2014

Ook Bibliotheek Hengelo gaat enthousiast aan de slag met een Onwijs multitouchtafel.

Boekenweek

mrt 2014

Boekenweek 2014 is opgeluisterd met een mooie interactieve multitouch applicatie van Onwijs, bestemd voor de bibliotheken met een Onwijs multitouchtafel. Het thema van dit jaar is reizen, het essay is geschreven door Jelle Brandt Corstius. De Onwijs Boekenweekapplicatie gaat over een reis door Rusland en staat boordevol informatie en wetenswaardigheden over dit machtige land. Ook na de Boekenweek is de applicatie nog prima te gebruiken in de bibliotheek.

 

Enschede

mrt 2014

Op de jeugdafdeling van Bibliotheek Enschede staat nu ook een mooie Onwijs multitouchtafel, helemaal ingericht voor de jonge bezoekers van de bibliotheek.

Belevenistafel

mrt 2014

Ebbe en Vloed

Tijdens een zeer geslaagde opening van het nieuwe woonzorgcomplex Ebbe en Vloed konden alle genodigden ook alvast een kijkje nemen bij de nieuwe Belevenistafel. Speciaal voor de specifieke vraag van Ebbe en Vloed staat er nu een prachtige, interactieve Onwijs multitouchtafel met applicaties voor oudere bewoners en voor jongere verstandelijk en/of lichamelijk beperkte bewoners en bezoekers.

In de VS

jan 2014

Op het Global Education Partner Summit van Microsoft in Seattle, was Onwijs een van de genodigden in een internationaal gezelschap, mensen die zich inzetten voor een goed gebruik van technologie in het onderwijs. Onwijs heeft een paar demo's laten zien van TipTile en van TipTile op school, met als gevolg dat er nu ook internationaal belangstelling is voor deze handige applicatie.

Oud-Beijerland

jan 2013

Tijdens een feestelijke bijeenkomst onthulde burgemeester Tigelaar een interactieve kaart van Oud-Beijerland in de bibliotheek.

Wageningen

dec 2013

Op de Universiteit van Wageningen gaan studenten en docenten aan de slag met een nieuwe multitouch applicatie die Onwijs in samenwerking met de universiteit ontwikkelt.

Letterkundig Museum

nov 2013

In Het Nederlands Letterkundig Museum is de hele maand november de Onwijs TipTile over Godfried Bomans te zien. Dit is het begin van een mooie samenwerking tussen het museum en Onwijs.

Mini-symposium

nov 2013

Positieve reacties tijdens het mini-symposium over de meerwaarde van multitouch in Bibliotheek Enschede. In prettige samenwerking tussen de Bibliotheek en Onwijs is dit mini-symposium een informatieve bruisende middag geworden, met erg interessante bijdragen van Sil Wijnvoord en Thom Schuitemaker van Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum.

Antwerpen

nov 2013

Onwijs succes in Antwerpen

Tijdens het evenement 'Creative Trip' in Antwerpen toont Onwijs op verzoek van de Nederlandse ambassade de Onwijs multitouchtafel met onze applicaties voor cultureel erfgoed en communicatie.

 

De Kleine Beer

okt 2013

Basisschool OBS De Kleine Beer werkt sinds kort ook met de Onwijs educatieve multitouch software. De Kleine Beer is een van de eerste scholen die op hun multitouchtafel het volledige Onwijs Historische Canonpakket gaat gebruiken.

Parel

aug 2013

De verloren parel van Breda

Het Breda’s Museum heeft een uniek schilderij ontdekt, van ongeveer 500 jaar oud. Het schilderij wordt in vijf stappen via internet onthuld met webquiz/puzzel die Onwijs voor het museum heeft ontwikkeld. Wie het ‘echte’ schilderij wil bewonderen, is welkom op de expositie. Daar kan iedereen verder puzzelen op een tafel met de Onwijs multitouch puzzel ‘De verloren parel van Breda’.
Kijk hier voor meer informatie.

Strijen

aug 2013

In Museum ‘het Land van Strijen’ is een mooie nieuwe multitouchtafel te zien. Met het Onwijs programma TipTile toont het museum prachtige foto’s uit de collectie aan het publiek.

Tiendhove

jul 2013

Bezoek aan verpleeghuis Tiendhove

Op maandag 8 juli konden team en bewoners van verpleeghuis Tiendhove kennis maken met de Onwijs 'Zorgtafel', een multitouch tafel mét een verzameling zorgapplicaties. In Tiendhove wonen mensen met een ernstige lichamelijke aandoening en mensen met een vergevorderd stadium van dementie. De 'Herinneringstafel' gaf aanleiding tot een aantal mooie en spontane verhalen. Ook het nieuwe tekenprogramma 'Vieze Vingers', bleek een groot succes.

Bekijk je wijk

jun 2013

Bekijk je wijk in de Columbus

Voor de Zeeuwse Bibliotheek, de Zeeuwse wooncorporaties Zeeuwland, Woonburg en R&B Wonen heeft Onwijs het project WONEN ontwikkeld. De leerlingen van de bovenbouw in Aagtekerke zijn met camera op pad gegaan in hun eigen dorp om onderzoek te doen naar hun woonomgeving.
Met het Onwijs programma TipTile Junior hebben zij van al het fotomateriaal interactieve presentaties gemaakt, die op de multitouchtafel in De Columbus te zien zijn.

ISTE2013

jun 2013

SMART en Onwijs op ISTE2013

Van 23 tot 26 juni vond in San Antonio (USA) de jaarlijkse ISTE (International Society for Technology in Education) plaats. Doel hiervan is te zoeken naar de beste manieren om leerlingen voor te bereiden op de 'uitdagingen van morgen'. SMART demonstreerde de nieuwe SMART Table®442i met daarop een aantal internationale applicaties van Onwijs.

Ambacht

jun 2013

Op zaterdag 29 juni werd de ‘Ambacht Samen Tafel’ officieel overhandigd aan de bewoners van de Sophiastaete. In dit nieuwe wooncomplex zijn o.a. vier woongroepen voor dementerende ouderen gehuisvest en er is een gemeenschappelijke ruimte voor dagopvang. Op de tafel staan speciaal door Onwijs voor deze doelgroepen ontwikkelde programma's.

Prijs!

mei 2013

De Columbus wint Europese Prijs

De Columbus heeft de Europese Prijs gewonnen voor leefkwaliteit op platteland en diversificatie plattelandseconomie. Onwijs feliciteert De Columbus met deze geweldige prijs.

Boekenweek

apr 2013

Onwijs multitouch abonnees ontvangen een nieuwe applicatie die aansluit bij het thema van de Boekenweek van dit jaar. het is een gevarieerd multitouchspel, over geschiedenis en literatuur door de eeuwen heen.

Award

apr 2013

Onwijs ontvangt award Education Innovator of the Year

Tijdens een feestelijke uitreiking ontving Onwijs uit handen van Eduard Beck (Microsoft) de prestigieuze award voor 'Education Innovator of the Year'. Uit het juryrapport: 'Onwijs benadert innovatie kleinschalig, behapbaar, uiterst persoonlijk en zeer dicht bij de onderwijspraktijk'.  We zijn erg blij met deze erkenning voor onze jarenlange inzet om nieuwe technologie op een zinvolle manier in te zetten bij educatie.

Ouderenzorg

apr 2013

Seminar Serious New Learning Ouderenzorg

Op 25 april organiseerde de Rotterdam Media Commission weer een editie van het seminar Serious New Learning. Deze keer was het thema: Ouderenzorg.
Onwijs presenteerde een case study en natuurlijk konden diverse applicaties bekeken worden op de Onwijs Zorgtafel.

HeusdenVlijmen

dec 2012

In de bibliotheken van Heusden en Vlijmen zijn op feestelijke wijze twee Onwijs multitouchtafels in gebruik genomen, met Onwijs applicaties voor jong en oud.

Altena

dec 2012

Voor bibliotheek Altena ontwikkelde Onwijs een groot multimediaproject rondom Verhalen van Altena, met als basis het nieuwe Verhalenboek. Onwijs maakte voor de bibliotheek en haar partners een fietsroutekaart met quiz en QR codes, die linken naar de speciale Altena website. Verder hebben we Het Grote Altena Geschiedenis spel voor multitouch en een interactieve kaart voor de SMART table ontworpen voor dit mooie bibliotheekproject. De bibliotheek gaat de scholen in de omgeving langs, en de SMART table gaat mee in de achterbak van de auto.

Rijn en Venen

dec 2012

Bibliotheek Rijn en Venen zet de Onwijs multitouchtafel in voor een langlopend project over de geschiedenis van Alphen a/d Rijn. Samen met Onwijs zet de bibliotheek hiermee het begin van een langer lopend multitouchproject.